torstai 4. huhtikuuta 2013


Ihmisillä on erilaisia hokemia. Mantroja, joita toistellaan ihan papukaijana tilanteissa, joissa haluaa sanoa jotain lohduttavaa tai kannustavaa tai yleensäkin nyt edes jotain. Osa on aika järjettömiäkin, mutta hyvä tarkoitus niissä kai silti on.

"Tiedän miltä sinusta tuntuu." - Ai miten niin tiedät? Mistäs sinä sen voisit tietää, jokainen kokee asiat eri tavalla. Erityisen kornia, kun tätä käytetään jonkun läheisen kuoltua. "Mummisi kuoli, otan osaa. Tiedän miltä susta tuntuu, multa kuoli koira viime kuussa, ja se oli mulle tosi tärkeä ja rakas."

"Jokainen on paras äiti lapselleen." - Ei hemmetissä ole, tai sitten jokainen lapsi ei suinkaan ole samassa asemassa tuonkaan suhteen. Miten joku pirihuoranarkkari voisi muka olla paras äiti lapselleen? No ehkä paras mitä sillä raukalla on (koska on ainoa), mutta ei todellakaan paras mahdollinen.

"Jokainen kyllä itse tietää mikä on hänelle/hänen lapselleen parasta." - Jaa miten niin tietää? Kyllä sitä ihmiset tekee melkoisen vääriä valintoja jopa niin, että luulevat toimivansa oikein.

"Jokaiselle annetaan vain sen verran mitä jaksaa kantaa." - Miksi osa sitten ei jaksa? Ja kuka antaa?

"Jokainen on omalla tavallaan kaunis." - Jokainen nyt vaan ei ole kaunis, millään tavalla.

"Mikä ei tapa, se vahvistaa." - Moni asia kyllä ennemminkin heikentää, ja vielä useampi asia ei vaikuta vahvuuteen millään tavalla.

"Se Oikea." - Jaa yksi ainoa oikea jossain päin tätä maailmankaikkeutta? Tai edes tätä Maapalloa? Pitää varmaan ehtiä tutustua kaikkiin, jotta voi sanoa noin. Helppo homma.

"Ikä on vain numeroita." - Ei takuulla ole pelkkiä numeroita, kyllä eletty ikä jotain muutakin kerryttää kuin numeroita. Tai no, onhan kengännumerokin vain numero, sama kai se onko jalassa koon 29 vai 39 kengät. Ja puhelinnumerokin on vain numero.

"Asioilla on tapana järjestyä." - Vaan mihin suuntaan?

"Päivääkään en vaihtaisi pois." - Mikset? Koetko jotain sadistista nautintoa esimerkiksi niistä päivistä, kun läheisesi kärsi kovia kipuja, kun tuntui pahalta? Vai päästäänkö tästä taas johonkin "Mikä ei tapa, se vahvistaa" -sanontaan?

"Olet vaan kateellinen." - Ehkä joissain tapauksissa esimerkiksi haukkuminen tai kritisointi johtuukin kateudesta, mutta ei nyt hyvänen aika sentään läheskään aina.

"Mustasukkaisuus on välittämistä." - No ei se kyllä ole, se on rajoittamista, epäluottamusta, omistushalua, menettämisen pelkoa, henkistä vallankäyttöä.

"Elä jokainen päivä kuin se olisi elämäsi viimeinen" - Jaa. Jos tietäisin jonkun päivän olevan elämäni viimeinen, niin olisi varmaan aika masentunut olo. No ei kai siinä, kaipa sillä tavalla olisi sitten hyvä elää jokainen päivänsä.

"Rakkaus voittaa kaikki esteet." - Ei rakkauskaan mihin tahansa taivu. Jos rakkaudestaan saa takaisin pelkkää halveksuntaa tai jopa väkivaltaa, niin eipä siinä paljon rakkaus auta tekemään elämästä tai parisuhteesta onnellista.

"Ei millään pahalla, mutta..." - Joo, ei varmastikaan. Ihan hyvällä vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti